NAŠ PREDLOG JE I DALJE NA STOLU: Sijarto uputio poruku Ukrajini - Dobili ste ponudu tri dana nakon početka rata

Марија Стевановић
Marija Stevanović

29. 01. 2024. u 16:44

PONUDA Mađarske Ukrajini da bude domaćin mirovnih pregovora radi rešavanja ukrajinskog sukoba ostaje na snazi, saopštio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto tokom sastanka sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom i šefom kancelarije predsednika Andrej Jermak u Užgorodu.

НАШ ПРЕДЛОГ ЈЕ И ДАЉЕ НА СТОЛУ: Сијарто упутио поруку Украјини - Добили сте понуду три дана након почетка рата

FOTO: AP/Tanjug

Sijarto je napisao na društvenim mrežama da je podsetio sagovornika na telefonski razgovor koji su imali u februaru 2022. godine.

- Kada smo razgovarali sa vama tri dana nakon početka specijalne operacije, rekao sam da je Mađarska spremna da bude domaćin svih pregovora u cilju postizanja mira. Ovaj predlog ostaje na snazi - rekao je on.

Sijarto je dodao da se Mađarska zalaže za hitni prekid vatre i rešavanje ukrajinske krize isključivo za pregovaračkim stolom.

- Sve je više mrtvih na bojnom polju, ne smemo dozvoliti da ljudi nastave da ginu! Rat se mora završiti, ljudski životi se mogu spasiti samo mirom - smatra Sijarto.

Ranije u ponedeljak pomoćnik ruskog predsednika za međunarodne poslove Jurij Ušakov primetio je da je Rusija spremna za pregovore sa Ukrajinom, ali da nema sa kim da razgovara. Kijev je sebi zabranio da pregovara sa Rusima, podsetio je on.

Ruska strana je više puta saopštavala da je otvorena za pregovore i spremna je diplomatskim putem da ostvaruje svoje ciljeve.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)