TREĆINA GENERACIJE "Z" HOMOSEKSUALCI : Zapanjujući rezultati novog istraživanja u Americi

I.S.

27. 01. 2024. u 07:00

BEZMALO trećina Amerikanaca između 18 i 25 godina izjašnjava se kao LGBT, a ovaj trend svake godine donosi novo uvećanje tog segmenta pripadnika generacije "Z". Kod "Z" naraštaja, ljubitelji oba pola dvostruko nadmašuju gejeve i lezbejke.

ТРЕЋИНА ГЕНЕРАЦИЈЕ З ХОМОСЕКСУАЛЦИ : Запањујући резултати новог истраживања у Америци

Foto AP

Izveštaj Instituta za socijalna istraživanja, potvrdio je prethodne ankete po kojima je generacija "Z" najliberalnija LGBT i najliberalnija grupa koja je do sada postala punoletna u SAD. Procenat onih koji su se identifikovali kao "nešto drugo osim heteroseksualaca", bio je značajno veći nego u sličnoj anketi Galupa, lane.

Institut nije spekulisao o mogućim razlozima za ovaj trend, koji je, kako se navodi, "pratio brzu liberalizaciju stavova o homoseksualnosti u američkom društvu". Uprkos ovoj promeni, petina odraslih iz generacije "Z" tvrdi da je iskusila neprijateljstvo, ili diskriminaciju zbog svoje seksualne orijentacije.

Homoseksualni činovi prestali su da budu federalni zločin u SAD tek posle odluke Vrhovnog suda u slučaju "Lorens protiv Teksasa" iz 2003. godine. Odluka u procesu "Obergefel protiv Hodžisa" iz 2014, legalizovala je istopolne brakove, koje trenutno dozvoljava samo 35 država članica UN.

Kako je pokazala najnovija studija, sprovedena tokom avgusta i septembra prošle godine, na uzorku od preko 6.600 ljudi, generacija "Z" je i rasno raznovrsnija od bilo koje druge ispitivane starosne grupe. Samo 52 procenta odraslih i polovina tinejdžera, opisala je sebe kao belce. Što se političkog opredeljenja tiče, manja je verovatnoća da će se identifikovati kao republikanci, a veća da će se izjasniti kao liberali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)