PRVA REAKCIJA IZ RUSKOG MINISTARSTVA NA OBARANJE IL-76: Čin sumanutog varvarstva, pitanje da li je bilo kakav sporazum sada moguć

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

24. 01. 2024. u 13:17

INCIDENT sa Il-76 u Belgorodskoj oblasti postavlja pitanje mogućnosti bilo kakvog dogovora sa Kijevom, rekao je Rodion Mirošnik, ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za posebne zadatke za zločine kijevskog režima na svom Telegram kanalu.

ПРВА РЕАКЦИЈА ИЗ РУСКОГ МИНИСТАРСТВА НА ОБАРАЊЕ ИЛ-76: Чин суманутог варварства, питање да ли је било какав споразум сада могућ

Foto: Tviter

- Ovaj krvavi incident postavlja veliko pitanje o mogućnostima bar nekih sporazuma u bilo kom formatu. Garancije koje oni daju, ako još nisu prekršene, sigurno će biti prekršene. I u to nema sumnje - napisao je Mirošnik.

On je naglasio da je Kijev u sredu počinio čin sumanutog varvarstva, pokazujući potpuno nepoštovanje ljudskog života. Takođe, dodao je Mirošnik, Kijev je 2014. godine započeo rat obaranjem malezijskog putničkog aviona MH17, nastavio je pucanjem na sopstvene zarobljenike u Jelenovki, a sada je uništio živote 65 svojih sugrađana.

- Ukrajinska diktatura ih je žrtvovala u želji da pokažu „krvavu suštinu Rusije“, ali je demonstrirala svoju nacističku nehumanu hrabrost tako što je demonstrativno poslala na onaj svet one za koje su se navodno „borili“ i tako čekali - rekao je Mirošnik.

On je zaključio da će odgovornost za zločin pasti na sve predstavnike kijevskog režima.

Transportni avion Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Il-76 sa 65 ukrajinskih zarobljenika, koji su transportovani na razmenu, sa posadom i pratećim licima, srušio se u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je ranije u sredu rusko Ministarstvo odbrane.

Prema rečima šefa komiteta Državne dume za odbranu Andreja Kartapolova, avion je oborila ukrajinska vojska sa „tri protivvazdušne rakete – patriot ili IRIS-T“. 

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin naložio je da se pripremi apel Kongresu SAD i Bundestagu u vezi sa padom Il-76, a takođe je predložio da se sazna koje su rakete i lanseri korišćeni.

(RIA Novosti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!