IZRAELSKI NAPAD NA DAMASK: Poginuo visoki oficir Iranske revolucionarne garde o još 4 pripadnika

Tanjug

20. 01. 2024. u 17:47

U IZRAELSKOM napadu na sirijsku prestonicu Damask poginulo je pet pripadnika Iranske revolucionarne garde (IRGC), među kojima je i visoko pozicionirana ličnost njene informativne jedinice, dok je nekoliko osoba ranjeno, rekao je izvor iz regionalne Sirijske alijanse za Rojters.

ИЗРАЕЛСКИ НАПАД НА ДАМАСК: Погинуо високи официр Иранске револуционарне гарде о још 4 припадника

Foto: Twitter@IAFsite

Iranska Revolucionarna garda navela je da je peti član njihovih snaga preminuo nakon što je podlegao povredama u izraelskom napadu na Siriju, navode iranski mediji.

U izjavi Garde navodi se da je i Mohamed Amin Samadi "postao mučenik nakon što je bio među žrtvama cionističkih terorističkih zločina u Damasku".

Međutim, strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude i 10.

U napadu, precizno navođenim projektilima, potpuno je uništena višespratna zgradu u naselju Maze u sirijskoj prestonici Damasku.

Kako je ranije preneto, zgradu koja je bila meta napada, koristili su iranski savetnici koji podržavaju sirijsku vladu.

Iranska novinska agencija Mehr je javila, pozivajući se na obaveštene izvore, da se među stradalima u napadu na Damask nalaze dva visoka iranska vojna savetnika.

-Dva visokorangirana iranska savetnika stradala su u četvrti Maze u Damasku u današnjem napadu cionističkog režima, navela je agencija Mehr.

Iranska državna televizija Pres TV dodaje da su poginuli bili pripadnici IRGC.

Načelnik bolnice Al-Movasat u Damasku rekao je ranije za onlajn izdanje sirijskog dnevnika "Al-Vatan" da su u tu bolnicu nakon današnjeg napada primljene tri ranjene osobe, uključujući jednu ženu.

Sirijski državni mediji javili su da je stambena zgrada u Damasku pogođena u očiglednom izraelskom vazdušnom napadu.

Na snimku se vidi veliki oblak dima u naselju Maze, u Damasku.

Izrael nije potvrdio da je izvršio napad na Damask.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!