VAGNEROVCI PONOVO NA FRONTU: Strah i trepet za ukrajinske vojnike se vraća na ratište kao prvi dobrovoljački korpus Ruske garde

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 01. 2024. u 18:20

VAGNEROVCI se vraćaju na front u Ukrajinu, ali u sastavu Ruske garde. Prema objavljenim podacima o resursima povezanim sa četom, komanda Vagnera počinje da formira 1. dobrovoljački korpus.

ВАГНЕРОВЦИ ПОНОВО НА ФРОНТУ: Страх и трепет за украјинске војнике се враћа на ратиште као први добровољачки корпус Руске гарде

Foto: Profimedia/Ilustracija/Javno vlasništvo

Komandant trupa Nacionalne garde Rusije Viktor Zolotov pozvao je zaposlene u kompaniji da formiraju dobrovoljački korpus u okviru odeljenja. Dodatne informacije će biti objavljene na TG kanalima povezanim sa Vagnerom. Trenutno je u toku regrutacija za dva pravca: Ukrajina – ugovor na šest meseci i Afrika – ugovor na devet meseci. Priprema u centru za obuku jedan mesec. Obezbeđene su sve potrebne pogodnosti, uključujući status ratnog veterana. Osiguranje za povrede i smrt je zagarantovano.

-Prvi dobrovoljački korpus na posao poziva ljude za koje je Odbrana otadžbine jedini pravi izbor. Komandni kadar i jezgro su oni ljudi koji su godinama izvršavali zadatke u Ukrajini, Siriji, Libiji, Sudanu, Centralnoafričkoj Republici, Mozambiku, Madagaskaru i Maliju, piše u saopštenju.

Vladimir Putin je 25. decembra 2023. potpisao zakon „O dobrovoljačkim formacijama u sastavu Ruske garde“, koji je omogućio početak formiranja 1. dobrovoljačkog korpusa. Ranije je objavljeno da “Vagnerovci” idu pod okrilje Ruske garde kako ne bi ometali Ministarstvo odbrane. Istovremeno, komanda je Vagnerovcima garantovala očuvanje komandne vertikale, transparenta i znakova.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave