BRITANSKA FIRMA ZA POMORSKO OBEZBEĐENJE: Huti greškom gađali tanker koji je prevozio rusku naftu

Tanjug

12. 01. 2024. u 19:45

PRIPADNICI jemenske pobunjeničke grupe Huti greškom su danas gađali tanker koji je prevozio rusku naftu kod Jemena, saopštila je britanska kompanija za pomorsko obezbeđenje Embrej.

БРИТАНСКА ФИРМА ЗА ПОМОРСКО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Хути грешком гађали танкер који је превозио руску нафту

Foto Tanjug/AP

Kompanija je navela da je ovo bio drugi tanker koji se greškom našao na meti Huta dok je prevozio rusku naftu, preneo je Rojters.

I jedna raketa ispaljena je danas na brod u Crvenom moru, južno od Jemena, saopšteno je iz Organizacije za pomorske trgovinske operacije Velike Britanije (UKMTO).

Projektil je navodno pao u vodu oko 400 metara od Adenskog zaliva, nakon čega su ga ispratile tri male letelice, rekao je kapetan broda, navodi se u saopštenju, preneo je BBC.

Nije bilo povređenih, niti je naneta materijalna šteta, a brod je nastavio da se kreće ka luci.

Organizacija za pomorske trgovinske operacije Velike Britanije (UKMTO) primila je u utorak izveštaj o incidentu u Crvenom moru u blizini Jemena.

U savetodavnoj beleški UKMTO navodi se da je prijavljen incident na oko 170 kilometara jugoistočno od jemenske luke Aden i da vlasti sprovode istragu.

Pobunjena jemenska militantna grupa Huti, koje podržava Iran i koji kontrolišu veći deo Jemena, napadaju komercijalne brodove u Crvenom moru od 19. novembra iz, kako navode, protesta protiv izraelskih vojnih operacija u Gazi.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja