PRIZORI NA SAFARIJU KOJI SE RETKO VIĐAJU: Životinjska solidarnist na delu, slon pokušao da spase "plen" gladnih lavova (VIDEO)

Novosti online

12. 01. 2024. u 11:58

KRDO slonova pokušalo je da spase nosoroga koji je upao u rupu od čopora gladnih lavova!

ПРИЗОРИ НА САФАРИЈУ КОЈИ СЕ РЕТКО ВИЂАЈУ: Животињска солидарнист на делу, слон покушао да спасе плен гладних лавова (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ Latest Sightings

Jedna turistkinja zabeležila je tokom safarija momenat kad je crni nosorog ušao u rupu napunjenu vodom u nacionalnom parku Etoša u Namibiji da se rashladi. Rupa je, međutim, bila prilično duboka i sa gustim blatom na dnu tako da je nosorog odjednom postao laka meta za lavove.

Krdo slonova videlo je šta se dešava i odmah reagovalo. Naterali su lavove na povlačenje dok je jedan slon očajnički pokušavao da izvuče nosoroga iz vodene rupe. To je trajalo satima i, nažalost, došlo je do tačke u kojoj slon jednostavno više nije mogao ništa da učini.

Nije trebalo dugo da se lavovi vrate u akciju. Krdo slonova je još nekoliko puta oteralo čopor predatora, ali su brzo shvatili da za nosoroga ipak nema nade i otišli su.

Lavovi su se vratili i na kraju uspeli da prevrnu nosoroga na leđa, što je dovelo do utapanja.

Jedini slon na Filipinima, podsetimo, nedavno je uginuo u 43. godini u zoološkom vrtu u Manili. Ženka azijskog slona Mali, koju su mnogi nazivali najtužnijim slonom na svetu, živela je sama u zoološkom vrtu decenijama pre smrti, preneo je Kurir.

BONUS VIDEO: U CARSTVU BAMBUSA I ŠARGAREPE: Beba panda iz moskovskog ZOO vrta dobila novi smeštaj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)