GAĐALI SMO UKRAJINU HIPERSONIČNIM RAKETAMA KINŽAL: Rusi se oglasili o masovnom raketnom napadu

Novosti online

08. 01. 2024. u 11:32 >> 11:33

RUSKA vojska ispalila je hipersonične rakete "kinžal" na objekte vojne industrije Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ГАЂАЛИ СМО УКРАЈИНУ ХИПЕРСОНИЧНИМ РАКЕТАМА КИНЖАЛ: Руси се огласили о масовном ракетном нападу

Foto: Profimedia

- Jutros je izveden grupni napad visokopreciznim oružjem dugog dometa, morskog i vazdušnog baziranja, između ostalog i hipersoničnim raketnim kompleksom kinžal, na objekte vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Pored toga, raketne snage, artiljerija i udarni dronovi napali su ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine u 108 regiona i 113 artiljerijskih jedinica. Između ostalog, pogođeno je mesto gde je održavan sastanak komandanata jedinica 101. brigade teritorijalne odbrane.

Rano jutros širom Ukrajine objavljena je uzbuna za vazdušni napad, koja trajala više od dva sata. Lokalne vlasti i mediji izvestili su o eksplozijama u Krivom Rogu, Harkovu, Dnjepropetrovskom, Hmeljnickom i drugim gradovima.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao je da su napadi izvedeni na vitalnu, civilnu infrastrukturu, industrijske i vojne objekte. On nije precizirao šta je tačno bila meta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)