INDIJA NAREDILA: Vanredna inspekcija Boingovih aviona nakon incidenta Alaska erlajnsa

Tanjug

06. 01. 2024. u 18:34

NAKON otkidanja panela avionske kabine kod izlaza u slučaju opasnosti i prisilnog sletanja novog aviona Boing 737-9 Maks kompanije "Alaska erlajns" u SAD, indijsko regulatorno telo za vazduhoplovstvo danas je izdalo naredbu da se izvrši vanredna inspekcija svih aviona tipa Boeing 737-8 Maks u vlasništvu indijskih avio kompanija, preneli su lokalni mediji.

ИНДИЈА НАРЕДИЛА: Ванредна инспекција Боингових авиона након инцидента Аласка ерлајнса

Foto: Tanjug/AP

Iako nijedna od indijskih avio-kompanija nema u svojoj floti letelice tipa Boing 737-9 Maks, Generalni direktorat za civilno vazduhoplovstvo Indije (DGCA) je naložio "jednokratnu, momentalnu inspekciju izlaza u slučaju opasnosti na svim avionima Boing 737-8 Maks", prenosi Rojters.

Avion Boing 737-9 Maks kompanije "Alaska erlajns" na letu 1282 iz Oregona za Kaliforniju morao je prinudno da sleti zbog otkidanja kabinskog dela trupa aviona.

Pre poletanja nije bilo neposrednih naznaka o postojanju nedostatka na konstrukciji letelice, međutim deo bočne strane aviona otpao je dok je avion bio u vazduhu.

Let 1282 je bezbedno prinudno sleteo na međunarodni aerodrom u Portlandu, potvrdila je portparolka aerodroma Alison Fer, preneo je ranije NBC Njuz.

Niko od 171 putnika i šest članova posade u avionu nije povređen, saopšteno je iz kompanije "Alaska erlajns".

Komapnija sa Aljaske je posle incidenta prizemljila sve svoje avione tipa Boing 737-9 Maks.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?