PUTIN IZDAO HITNO NAREĐENJE VOJSCI: Sateliti da lebde nad teritorijom Ukrajine

Novosti online

04. 01. 2024. u 11:32

RUSIJA navodno stvara moćnu satelitsku konstelaciju nad Ukrajinom koja će joj omogućiti da presretne sve zapadne raketne sisteme Oružanih snaga Ukrajine, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal „Da, jeste“.

ПУТИН ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ ВОЈСЦИ: Сателити да лебде над територијом Украјине

Foto: EPA/Pixabay/ilustracija

- Rusi su lansirali veliki broj špijunskih satelita. Uključujući i onaj koji uočava bljesak kada raketa poleti - kaže oficir.

Prema rečima Starikova, zadatak lansiranja satelita je navodno lično naredio predsednik Rusije Vladimir Putin za borbu protiv zapadnih raketnih sistema. Uz pomoć uređaja koji beleže lansiranja raketa, Rusija će moći sa visokom efikasnošću da presreće rakete HIMARS, ATACMS i Taurus, strahuje pukovnik.

- Sateliti lebde nad teritorijom Ukrajine, primaju obaveštajne informacije - rekao je Starikov uznemireno.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da je ruska PVO za šest meseci oborila 1.062 NATO HIMARS rakete, operativno-taktičke i krstareće rakete, kao i navođene bombe. Prema rečima ministra, ruska vojska je počela da koristi sisteme PVO na sveobuhvatan način, što je povećalo njihovu sposobnost da brzo reaguju.

(Informer)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)