STIGAO PRVI ODGOVOR RUSIJE: Ambasador u Varšavi regaovao na protestnu notu o raketi koja je preletela Poljsku

Novosti online

30. 12. 2023. u 08:52

NEMA dokaza da je ruska raketa preletela Poljsku, istakao je otpravnik poslova ruske ambasade u Varšavi Andrej Ordaš, nakon što su vlasti te zemlje juče saopštile da je neidentifikovani leteći objekat iz Ukrajine ušao u njihov vazdušni prostor.

СТИГАО ПРВИ ОДГОВОР РУСИЈЕ: Амбасадор у Варшави регаовао на протестну ноту о ракети која је прелетела Пољску

Foto: Jutjub/COMBAT APPROVED

Ordaš je, nakon što mu je poljsko ministarstvo spoljnih poslova uručilo protestnu notu, naglasio da mu nisu predočeni nikakvi dokazi, već samo neosnovane optužbe da ja raketa koja je preletela teritoriju Poljske ruska.

 - Uručena mi je nota koja sadrži neosnovanu izjavu da je navodno ujutru 29. decembra poljski vazdušni prostor narušio vazdušni objekat, koji su poljski stručnjaci identifikovali kao rusku raketu. Nikakvi dokazi nam nisu predočeni. Kada sam tražio da dokumentujem ono što se nalazi u belešci, nisu mi dali - rekao je Ordaš za "RIA Novosti".

Prethodno se oglasilo i poljsko ministarstvo spoljnih poslova koje je saopštilo da je uručilo notu otpravniku poslova ambasade Rusije u Varšavi.

- Zamenik ministra spoljnih poslova Vladislav Teofil Bartoševski pozvao je otpravnika poslova Ruske Federacije Andreja Ordaša i uručio mu notu u kojoj Ministarstvo spoljnih poslova zahteva da objasni incident sa invazijom poljskog vazdušnog prostora krstarećom raketom i da se takve radnje odmah prekinu - navedeno je u saopštenju objavljenom sinoć, preneo je TASS.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024