RAT U IZRAELU: Predsednici Egipta i Irana razgovarali o situaciji u Gazi (VIDEO)

Novosti online

23. 12. 2023. u 07:41 >> 00:54

SUKOB Izraela i Hamasa ušao je u 78. dan. U izraelskim udarima na izbeglički kamp Džabalija, u severnom delu Pojasa Gaze, desetine mrtvih, javlja „Al Džazira“.

РАТ У ИЗРАЕЛУ: Председници Египта и Ирана разговарали о ситуацији у Гази (ВИДЕО)

Foto IDF

IDF: Pogođen komandni centar Hezbolaha

Izraelski borbeni avioni pogodili su vojni štab Hezbolaha u Libanu kao odgovor na napade na severni Izrael, uključujući i onaj kod Manare, u kojem je jedan izraelski vojnik ranjen, saopštila je Vojska Izraela (IDF). 

Nekoliko projektila prethodno je ispaljeno iz Libana na oblasti u severnom Izraelu, a IDF je saopštio da je pogodio mesta sa kojih su lansirani.

(Times of Israel)

 

Izrael: Uhapšeno 200 boraca Hamasa i Islamskog džihada

Izrael je saopštio da je tokom prošle nedelje uhapsio 200 pripadnika grupa Hamas i Islamskog džihada, i da ih je odveo na svoju teritoriju radi ispitivanja.

Neki od uhapšenih, navodi se u saopštenju, krili su se među civilnim stanovništvom i dobrovoljno se predali, prenosi Bi-Bi-Si.

(BBC)

 

Hamas, zbog bombardovanja, izgubio kontakt sa grupom koja je držala pet izraelskih talaca

Palestinski Hamas je danas saopštio da je, zbog bombardovanja, izgubio kontakt sa svojom grupom koja je držala pet izraelskih talaca u Pojasu Gaze, preneo je Rojters.

Hamas veruje da su taoci ubijeni tokom izraelskog napada, rekao je Abu Ubaida, portparol brigade Al-Kasam, vojnog krila te palestinske organizacije, preneo je Rojters.

 

Predsednici Egipta i Irana razgovarali o situaciji u Gazi

Predsednici Egipta i Irana, Abdel Fatah el Sisi i Ebrahim Raisi, razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u Pojasu Gaze i mogućnosti obnavljanja diplomatskih veza između dve zemlje, navela je iranska državna televizija.

- Raisi je rekao da je Iran spreman da pruži sve svoje mogućnosti da se spreči genocid cionističkog režima i da se pošalje pomoć Palestincima - prenela je iranska državna televizija.

Odnosi između Egipta i Irana su, generalno, bili napeti prethodnih decenija, iako su dve zemlje održale neke diplomatske kontakte.

Zaseda pripadnicima Hamasa

Izraelske snage su, tokom kopnenih operacija u južnom delu grada Gaze, postavile zasedu pripadnicima Hamasa, a potom su u vazdušnom napadu eliminisale desetine pripadnika tog palestinskog pokreta, saopštila je izraelska vojska.

Pogođene su i druge zgrade koje je pešadija identifikovala kao Hamasove u toj oblasti, dodaje se u saopštenju.

U međuvremenu, u centralnim delovima Gaze, izraelska vojska je, kako tvrdi, pronašla skladište oružja u dečijem vrtiću, uključujući minobacače, raketne ručne lansere i eksploziv.

Posledice razaranja u Pojasu Gaze

Stambeno naselje Šeik Zajed na severu enklave potpuno je uništeno tokom agresije izraelske vojske.

Neverovatan snimak pada rakete u južnom Libanu

Libanski novinar snimio je trenutak kada je izraelska raketa pala blizu njega prilikom poslednjeg napada u južnom Libanu.

Izraelska vojska bombardovala ciljeve u južnom Libanu u blizini kasarne UN

Šef SZO pozvao na trenutni prekid vatre u Gazi

Šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus pozdravio je rezoluciju Saveta bezbednosti UN koja poziva na povećanje pomoći Gazi, ali je istakao da je najhitniji zahtev trenutni prekid vatre.

Oglasio se Gutereš

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je da način na koji Izrael sprovodi ofanzivu predstavlja prepreku isporuci humanitarne pomoći Pojasu Gaze.

Izbeglički kamp Džabalija ponovo na udaru

U izraelskim napadima na izbeglički kamp Džabalija, u severnom delu Pojasa Gaze, poginulo je desetine ljudi, javila je „Al Džazira“.

Prema navodim te televizijske stanice, na meti izraelskih raketnih napada i artiljerije bile su stambene zgrade.

Kako se navodi, zbog noćašnjih napada spasilačke ekipe i medicinsko osoblje nije moglo da dođe do uništenog naselja.

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu