"DA JE ZAPAD POSLUŠAO PUTINA..." Bivši američki obaveštajac oštro - Namerno su se okrenule klevetama i obmanama

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

22. 12. 2023. u 10:11

ZAPADNE zemlje plaćaju cenu jer nisu poslušale zahteve ruskog predsednika Vladimira Putina u vezi sa Ukrajinom i NATO-om, piše bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u autorskom tekstu za "Konzorcijum njuz".

ДА ЈЕ ЗАПАД ПОСЛУШАО ПУТИНА... Бивши амерички обавештајац оштро - Намерно су се окренуле клеветама и обманама

Foto: Tanjug/AP

Da je Zapad poslušao Putina, imao bi dobre šanse da izbegne sramotu na frontu, ekonomske posledice i geopolitičku izolaciju koja ih je zadesila nakon što je Ukrajina odbila da zaključi mirovne sporazume, tvrdi Riter.

Foto: Printscreen/Jutjub

Prema njegovim rečima, Zapad nije ni pokušao da razume zahteve Rusije, već je ciljano započeo da ocrnjuje tu zemlju i njenog predsednika, prenela je RIA.

I nisu zapadne zemlje krive samo zato što nisu znale kako da razumeju Putina, već u tome što su to namerno odbile i da pokušaju i okrenule se namernim klevetama i obmanama u definisanju Rusije i njenog lidera zapadnoj publici, smatra on.

Kremlj je više puta isticao da situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir defakto situacija i nove realnosti na terenu, sve svoje zahteve je jasno iznela.

Vladimir Putin je rekao da ako Ukrajina želi pregovarački proces, nisu joj potrebni neki tamo teatralni gestovi, već samo da ukine zakon o zabrani pregovora sa Rusijom. Rusija nikada nije bila protiv rešavanja konflikta u Ukrajini mirnim putem, ali uz ruske bezbednosne garancije, istakao je Putin.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)