"NE MOŽEMO BEZ TOGA, SVE JE SUMORNIJE" Američki mediji prenose - Zašto bi Vašington mogao da dozvoli kolaps Ukrajine

Марија Стевановић
Marija Stevanović

20. 12. 2023. u 21:52

UKRAJINSKA vojska smatra da je opšta mobilizacija u zemlji neophodna u trenutnoj situaciji, piše američki list „Vol strit džurnal“.

НЕ МОЖЕМО БЕЗ ТОГА, СВЕ ЈЕ СУМОРНИЈЕ Амерички медији преносе - Зашто би Вашингтон могао да дозволи колапс Украјине

Foto: Tanjug/AP

„Kod nas nema opšte mobilizacije. Ali to je neophodno. Ne možemo bez toga“, izjavio je za list operater dronova ukrajinske Ratne mornarice.

Kako konstatuje autor članka, sukobi na frontu postali su još strašniji za ukrajinsku vojsku.

„U ovoj fazi sukoba posebno je teško naći one koji žele da se pridruže ukrajinskoj pešadiji. Slabljenje podrške Zapada kvari raspoloženje u zemlji i čini borbe na prvoj liniji fronta još više zastrašujućim“, navodi se u tekstu.

Napominje se da su države NATO značajno smanjile obim vojne pomoći Kijevu, te da Rusija ima veliku prednost u vatrenoj moći na bojnom polju.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio su vojna komanda i generalštab Oružanih snaga Ukrajine, na čelu sa Valerijem Zalužnim, zatražili od njega da mobiliše još 450-500.000 ljudi. Međutim, on još nije odobrio ovu odluku. Takođe je obećao da neće potpisati zakon o mobilizaciji žena, ako ga usvoji parlament, ali je podržao smanjenje donje starosne granice za mobilizaciju sa 27 na 25.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!