AMERIČKI BORBENI AVION F-16 PAO KOD JUŽNE KOREJE: Pilota spasle pomorske snage

Tanjug

11. 12. 2023. u 07:12

AMERIČKI borbeni avion F-16 srušio se danas u Žuto more, a pilot je uspeo da napusti avion pre pada i kasnije su ga spasli pripadnici južnokorejske obalske straže i mornarice, saopštilo je američko vazduhoplovstvo.

АМЕРИЧКИ БОРБЕНИ АВИОН Ф-16 ПАО КОД ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ: Пилота спасле поморске снаге

Foto: V. N.

Američki mlaznjak se srušio posle poletanja iz vojne baze Kunsan Er u Gunsanu, 178 kilometara južno od Seula, prenosi agencija Jonhap.

Pilota su spasile pomorske snage Južne Koreje, u svesnom stanju.

Američko vazduhoplovstvo nije iznelo više detalja o stanju pilota. Uzrok nesreće biće poznat posle istrage.

U maju se američki F-16 srušio na poljoprivredno zemljište u blizini vazdušne baze Osan u Pjongtaku, 60 kilometara južno od Seula i tada takođe nije bilo stradalih, podseća Jonhap.

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU - Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!