"VEOMA DETALJAN RAZGOVOR VIŠE OD DVA SATA": Oglasio se Kremlj o susretu Putina i Raisija

Tanjug

08. 12. 2023. u 13:04

RUSKI predsednik Vladimir Putin razgovarao je u četvrtak u Moskvi sa iranskim kolegom Ebrahimom Raisijem o nizu pitanja, uključujući palestinsko-izraelski sukob i višestruke aspekte bilateralne iransko-ruske saradnje, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ВЕОМА ДЕТАЉАН РАЗГОВОР ВИШЕ ОД ДВА САТА: Огласио се Кремљ о сусрету Путина и Раисија

Foto: Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Vodili su se izuzetno intenzivni razgovori. Glavna pitanja su istaknuta u predsedničkim izjavama koje su predsednici dali na početku svog sastanka sa ograničenim brojem učesnika. To je svakako uključivalo razmenu mišljenja o palestinsko-izraelskom sukobu i bilateralnim odnosima Moskve i Teherana, kao i drugim međunarodnim pitanjima - objasnio je on, prenosi TASS.

Peskov je napomenuo da su predsednici „imali veoma detaljan razgovor više od dva sata” tokom sastanka sa širim krugom učesnika.

Poslednji put Putin i Raisi su se sastali u septembru 2022. godine u Samarkandu, u Uzbekistanu, na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju SCO.

Tokom bilateralnih pregovora lideri su konstatovali da su pozicije Moskve i Teherana po mnogim međunarodnim pitanjima bliske ili se poklapaju, a saradnja dve zemlje nastavlja da se razvija u svim oblastima od zajedničkog interesa.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)