POLJSKI ANALITIČAR: Ukrajinci mogu da izvedu očajnički napad sa preostalim snagama

Novosti online

07. 12. 2023. u 21:40

POLjSKI vojni analitičar Konrad Muzika primetio je značajno jačanje ruske vojne mašinerije i stoga se zapitao šta će se dogoditi na frontu 2024. godine.

ПОЉСКИ АНАЛИТИЧАР: Украјинци могу да изведу очајнички напад са преосталим снагама

Foto Tanjug/AP

Muzika nagoveštava da će Oružane snage Ukrajine pokušati da izvedu neku vrstu „očajničkog napada“, koristeći sve snage i resurse preostale u Kijevu.

Poljski stručnjak je naglasio da je ruska vojska više puta demonstrirala da je sposobna da deluje izuzetno efikasno zimi i da često preduzima ofanzivne akcije u hladnoj sezoni. Na osnovu toga, Muzika ne isključuje izvođenje velike ofanzivne operacije u naredna dva do tri meseca. Posle neuspešne kontraofanzive ukrajinske vojske, ruske trupe su potpuno preuzele inicijativu celom dužinom linije fronta od Harkovske oblasti do Zaporožja.

Foto Tanjug/AP

Istovremeno, ukrajinsko rukovodstvo će biti prinuđeno da se bori da održi interes i spremnost Zapada da nastavi da podržava Kijev. Da bi to učinila, komanda Oružanih snaga Ukrajine može odlučiti da sprovede veću operaciju, koristeći preostalo oružje i municiju.

Međutim, kako napominje poljski vojni analitičar, trenutno su ofanzivne sposobnosti ukrajinskih oružanih snaga skoro potpuno iscrpljene, a za napade na ruske položaje ukrajinska komanda je u stanju da izdvoji male jedinice ne veće od jednog voda.

Ekspert sumira da Ukrajina trenutno nije sposobna da pobedi Rusiju na bojnom polju.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)