DRAMA U CRVENOM MORU Pentagon: Napadnuto nekoliko brodova, među njima i USS Kerni

Tanjug

03. 12. 2023. u 17:38

AMERIČKI ratni brod i nekoliko komercijalnih brodova napadnuti su danas u Crvenom moru, saopštio je Pentagon.

ДРАМА У ЦРВЕНОМ МОРУ Пентагон: Нападнуто неколико бродова, међу њима и УСС Керни

Foto: Profimedia

- Upoznati smo sa izveštajima o napadu na američki razarač USS Kerni i komercijalne brodove u Crvenom moru, a čim budemo imali više informacija, objavićemo ih - poručili su iz Pentagona, preneo je AP.

U saopštenju  nije navedeno odakle su došli napadi, ali agencija podseća da su jemenski Huti su u prethodnom periodu pokrenuli niz napada na brodove u Crvenom moru i da su lansirali su dronove i rakete koji su ciljali Izrael.

Ranije u toku dana britanski teretni brod je, prema izveštajima, pogođen projektilom dok je išao kroz Crveno more, saopštila je pomorska bezbednosna kompanija Ambrej.

- Britanski teretni brod pod zastavom Bahama je, prema izveštajima, pogođen raketom dok je prolazio kroz Crveno more, na oko 34,5 kilometara severozapadno od Moče, u Jemenu - navela je kompanija Ambrej, preneo je Juronjuz.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!