HAMAS ODLOŽIO OSLOBAĐANJE TALACA: Traže da se Izrael pridržava dogovora

P. Z. S. /timesofisrael.com

25. 11. 2023. u 18:10

HAMASOVO vojno krilo najavljuje u saopštenju da je odlučilo da odloži oslobađanje druge grupe talaca, iako je zvaničnik Hamasa nešto ranije rekao za AFP da je oslobađanje već u toku.

ХАМАС ОДЛОЖИО ОСЛОБАЂАЊЕ ТАЛАЦА: Траже да се Израел придржава договора

Foto: Profimedia

Vojno krilo tvrdi da odlaže oslobađanje „sve dok se okupacija ne bude pridržavala uslova sporazuma koji se odnose na ulazak kamiona pomoći u severni pojas Gaze i zbog nepoštovanja dogovorenih standarda za oslobađanje zatvorenika“.

Međutim, Izrael je pustio 200 kamiona u Pojas, kako je dogovoreno, a izraelska vojna veza sa Palestincima COGAT saopštila je ranije da je 50 kamiona stiglo do severne Gaze.

Ranije danas, visoki zvaničnik Hamasa Taher al-Nono rekao je za Al Džaziru da se Izrael takođe nije pridržavao uslova u vezi sa oslobađanjem palestinskih zatvorenika, za koje je Hamas tražio da budu oslobođeni drugačijim redosledom od onoga što je Izrael sproveo. Izvor Hamasa rekao je za AFP pre nekoliko minuta da je počela predaja druge grupe talaca Crvenom krstu.

-Brigade Ezzedine al-Kasam počele su da predaju drugu grupu izraelskih zarobljenika Crvenom krstu u [južnom gradu] Kan Junis. Ima ih 14, rekao je izvor.

BONUS VIDEO - EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽENA AUTOMOBILOM SLETELA U REKU, DETE OSTALO ZAROBLJENO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Malenoj, nažalost, nije bilo spasa