RAISI PRIMENIO NOVU TAKTIKU: Pozvao države BRIKS-a da prekinu odnose sa Izraelom

Tanjug

21. 11. 2023. u 23:38

IRANSKI predsednik Ebrahim Raisi izjavio je da tragači za slobodom širom sveta očekuju da sve vlade, a posebno države članice BRIKS-a, prekinu političke, ekonomske i vojne odnose sa Izraelom.

РАИСИ ПРИМЕНИО НОВУ ТАКТИКУ: Позвао државе БРИКС-а да прекину односе са Израелом

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi/Printscreen/

Obraćajući se onlajn vanrednom sastanku lidera BRIKS-a posvećenom situaciji u Gazi, čiji je domaćin u danas bila Južna Afrika kao rotirajući predsednik bloka, Raisi je rekao da su SAD učinile sve međunarodne organizacije beskorisnim.

On je pozvao članice BRIKS-a da pokrenu obavezujuću rezoluciju u Generalnoj skupštini UN protiv Izraela, prenosi agencija IRNA.  

- Cionistički režim mora biti identifikovan kao teroristički režim, a njegova vojska mora biti označena kao teroristička organizacija. Pored cionističkog režima, i Sjedinjenim Američkim Državama mora da se sudi pred međunarodnim sudom za zločine protiv čovečnosti i ubistvo dece - rekao je predsednik Irana.

On je ukazao na potrebu za kolektivnim merama članica BRIKS-a kako bi se prekinula opsada Gaze i stvorio siguran i stalan put u Gazu za otpremu humanitarnih zaliha.  

Raisi je istakao da legitimno pravo Palestinaca na samoodbranu i borbu za oslobođenje okupiranih zemalja podržavaju sve vlade i nacije koje "traže slobodu".
 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)