BRITANSKI OBAVEŠTAJCI OTKRILI NOVU RUSKU TAKTIKU: Leteći AVAKS navodi S-400! (VIDEO)

Novosti online

20. 11. 2023. u 22:12

BRITANSKI obaveštajci objavili su analizu u kojoj tvrde da iza nedavnog obaranja čak 12 ukrajinskih aviona stoji nova taktika ruske avijacije i Protivvazdušne odbrane u kojoj se koriste leteće radarske stanice Beriev A-50U koji se koriste kao uređaji za rano otkrivanje i sistemi za navođenje raketa, sistema S-400 “.

БРИТАНСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ ОТКРИЛИ НОВУ РУСКУ ТАКТИКУ: Летећи АВАКС наводи С-400! (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube najnovijavest

Krajem oktobra 2023 , ruski ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je zajednički rad sistema leteće radarske stanice A-50U i PVO sistema S-400, koji je omogućio otkrivanje i obaranje 24 ukrajinske letelice Su-27, MIG-29, SU-24.

Navodno zapadne obaveštajne službe uočile ovu rusku taktiku i koordinaciju između ruskog A-50 i PVO sistema S400.

Izveštaj britanske obaveštajne službe od 17. novembra 2023. ukazuje da Rusija uvodi A-50 u novu operativnu ulogu nad Ukrajinom.

U pitanju je modifikovani A-50U koji se sada koristi za otkrivanje i obeležavanje letećih ciljeva ( aviona i krstarećih raketa) za S-400, čime se poboljšava efikasnost zemaljskih sistema protivvazdušne odbrane.

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

Iako je tradicionalno A-50 koordinisao rad borbenih aviona ( MIG -31, SU-30SM, SU-27) u svojoj novoj ulozi povećava efikasnost kopnene PVO, koristeći svoje mogućnosti.

Leteći na velikim visinama, leteća radarska stanica A-50 može da otkrije neprijateljske avione na većem dometu od zemaljskog radara.

Nova strategija nije bez rizika tvrde britanski obaveštajci.

Raspoređivanje A-50U Mainstai (NATO oznaka A-50) bliže liniji fronta ukazuje na spremnost Rusije da preuzme veće rizike zarad efikasnosti svoje mreže protivvazdušne odbrane, što bi moglo da ugrozi A-50 od naprednih protivvazdušnih sistema i borbenih aviona, ukrajinskeg RV i PVO tvrde britanske obaveštajne službe.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?