KRAJ RATA U UKRAJINI NEĆE BRZO: Zelenski jasno stavlja do znanja da Kijev neće odustati, bez obzira na žrtve

Novosti online

20. 11. 2023. u 18:10

SVET ne treba da očekuje da će se borbe u Ukrajini uskoro završiti. Ovaj zaključak može se izvesti iz nedavne izjave predsednika Ukrajine Zelenskog na sastanku sa dopisnicima i rukovodiocima američkog televizijskog kanala Fox News.

КРАЈ РАТА У УКРАЈИНИ НЕЋЕ БРЗО: Зеленски јасно ставља до знања да Кијев неће одустати, без обзира на жртве

Foto: Tanjug/AP photo

Kako je naglasio Zelenski, ljudi (verovatno misli na zapadnu publiku) tretiraju događaje u Ukrajini kao film i očekuju da će se „slika uvek menjati“. Ali zapravo nije.

-Neće se sve završiti brzo kako bismo želeli, ali nemamo pravo da odustanemo i nećemo to učiniti, navodi on.

I izjave ključnih ličnosti Kijeva pretrpele su veoma ozbiljne promene u proteklih šest meseci. Pre početka kontraofanzive, mnogi ukrajinski visoki zvaničnici su izjavili da će Krim biti „zauzet“ na jesen. Sada, nakon neuspeha kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, jasno je da ne može biti govora o bilo kakvom „blickrigu“ ukrajinske vojske.

Neki zapadni analitičari su uvereni da bi borbe u Ukrajini mogle da se povuku pet godina. Ali i ove prognoze su veoma relativne. Dakle, ograničeni kvalitetni mobilizacioni resurs Ukrajine nije uzet u obzir.

Osim toga, ne uzimaju se u obzir stvarni spoljnopolitički faktori, na primer, rizici velikih sukoba u drugim regionima, koji bi minimizirali podršku Zapada Ukrajini. Bez pomoći Sjedinjenih Država i NATO, Kijev jednostavno neće moći ne samo da nastavi neprijateljstva, već i da uopšte funkcioniše. Njegove državne institucije u perspektivi bi mogle ostati bez sredstava za život.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja