BAJDEN DUVA SVEĆICE, DOK MU REJTING PADA: Šef Bele kuće napunio 81. godinu

A. V. V.

20. 11. 2023. u 15:53

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden danas slavi 81. rođendan. Šef Bele kuće svećice na slavljeničkoj torti duva u nezgodnom trenutku njegove političke karijere. Dok trči trku za drugi mandat u Ovalnom kabinetu suočava se sa velikim kritikama glasača upravo zbog svojih godina. Birači smatraju da Bajden nije pravi izbor demokrata za predsedničkog kandidata jer ocenjuju da su njegova fizička i mentalna sposobnost opale.

БАЈДЕН ДУВА СВЕЋИЦЕ, ДОК МУ РЕЈТИНГ ПАДА: Шеф Беле куће напунио 81. годину

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici u Beloj kući i kampanji privatno priznaju da je to problem i rade na tome da eliminišu potencijalne gafove, piše Si-En-En. Bajdenu su ove godine prepisane prilagođene ortoze kako bi mu pomogli sa stopalima, nakon što je godišnji pregled utvrdio da ima "ukočen hod". Poslednjih meseci, kada Bajden leti avionom, počeo je češće da koristi manje, kraće stepenice za ukrcavanje i iskrcavanje.

Bajden, inače, važi za najstarijeg predsednika u istoriji, ispred Ronalda Regana, koji je na kraju svog drugog mandata imao 77 godina. Ako bude izabran 2024. godine, Bajden bi na kraju svog drugog mandata imao 86 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)