"ŠOKIRANI SMO I DUBOKO UZNEMIRENI": Nebenzja o napadima Izraela na civilne objekte u Pojasu Gaze

Novosti online

11. 11. 2023. u 12:20

MOSKVA je šokirana zbog napada Izraela na civilne objekte u Pojasu Gaze, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

ШОКИРАНИ СМО И ДУБОКО УЗНЕМИРЕНИ: Небензја о нападима Израела на цивилне објекте у Појасу Газе

Foto: Tanjug/AP

- Šokirani smo i duboko uznemireni zbog toga što su ciljevi civilni objekti: škole, bolnice, džamije, izbeglički kampovi. Naglašavamo da su ciljani napadi na civilne objekte flagrantno narušavanje međunarodnog humanitarnog prava, a poštovanje međunarodnog humanitarnog prava je imperativ. U svakom ratu postoje pravila - rekao je diplomata na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Prema njegovim rečima, samo potpuni prekid vatre, umesto kratkotrajnih pauza, može da omogući da se izbegnu žrtve u zoni palestinsko-izraelskog sukoba.

- Naglašavamo da je eskalacija sukoba nedopustiva i opasna. Uvereni smo da bi prvi korak u tom pravcu bio što hitniji prekid vatre u zoni palestinsko-izraelskog sukoba - rekao je Nebenzja.

On je dodao da pomoć stanovništvu Gaze može da spreči dalji razvoj oružanog sukoba i uvlačenje novih regionalnih učesnika u njega.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)