RASTU INTERESI ZA SARADNJU SA MOSKVOM: Na tapetu ekonomska i humanitarna pitanja

Srna

10. 11. 2023. u 11:35

VLASTI Hong Konga izrazile su zainteresovanost za jačanje ekonomskih i humanitarnih veza između Rusije i te kineske specijalne administrativne regije, izjavio je agenciji TASS ruski generalni konzul Anatolij Kargapolov nakon sastanka sa izvršnim direktorom Hong Konga Džonom Lijem.

РАСТУ ИНТЕРЕСИ ЗА САРАДЊУ СА МОСКВОМ: На тапету економска и хуманитарна питања

Foto: Tanjug/AP

- Obe strane su tokom sastanka izrazile optimizam u vezi sa jačanjem saradnje Rusije i Hong Konga. Razgovaralo se o relevantnim pitanjima ekonomske i humanitarne saradnje, kao i o povećanju protoka turista - rekao je Kargapolov.

On je posebno istakao izuzetan rast bilateralne trgovine u ovoj godini.

- Prema podacima Odeljenja za popis i statistiku Hong Konga, trgovina između dve strane od januara do septembra dostigla je vrednost od 4,3 milijarde dolara, što je povećanje od 102,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine - naveo je Kargapolov.

Ruski generalni konzul dodao je da su obe strane tokom razgovora pokazale volju da podrže i unaprede trenutnu dinamiku proširenja trgovinskih i ekonomskih veza.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024