JOŠ JEDNA U NIZU PRETNJI: Članovima biračkih odbora širom SAD stigle koverte sa fentanilom

Novosti onlajn

10. 11. 2023. u 08:40

VLASTI u SAD istražuju ko je članovima biračkih odbora u nekoliko saveznih država slao koverte sa fentanilom i drugim supstancama, što je poslednja u nizu pretnji sa kojom se suočavaju izborni zvaničnici.

ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ ПРЕТЊИ: Члановима бирачких одбора широм САД стигле коверте са фентанилом

Foto Shutterstock

Takva pisma su prijavljena u najmanje tri američke savezne države - Džordžiji, Oregonu i Vašingtonu.

Među onima koji su dobili pisma su i članovi odbora iz okruga Fulton u Džordžiji, koji uključuje i Atlantu i smatra se jednom od najvećih glasačkih jedinica u državi koja može da odluči izbore, prenose američki mediji.

Sekretar te savezne države Bret Rafenspreger rekao je da su u biračke odbore poslate doze antidota - naloksona, kao mera opreza.

- Ovo je domaći terorizam i mora biti osuđen od strane svih zvaničnika i onih koji žele to da budu - rekao je republikanac Rafenspreger.

Vlasti u okrugu Lejn u Oregonu istražuju ko je slao pisma sa sumnjivim supstancama u sredu.

Niko od članova odbora, ko je došao u kontakt sa kovertama, nije imao nikakve negativne posledice po zdravlje, rekla je Devon Ešbridž, portparolka izbornog okruga Lejn.

Nadležni u državi Vašington objavili su da su četiri glasačka mesta evakuisana u sredu zbog pretnji, što je odložilo brojanje glasova.

Članovi biračkih odbora u okruzima oko Sijetla dobili su pisma sa sumnjivim supstancama, među kojima je bio i fentanil. U jednom slučaju otkriveno je da je reč o sodi bikarboni.

Članovi biračkog odbora u okrugu Pirs dobili su i poruku koja je „imala veze sa zaustavljanjem glasanja“, rekao je policijski portparol Vilijam Mjuz.

On je dodao da „nije utvrđena veza sa nekim kandidatom, religijskom grupom ili političkim pitanjem“.

Sekretar države Vašington Stiv Hobs ocenio je da je reč o „aktima terorizma jer se preti izbornom procesu“.

Sekretarijat za pravosuđe SAD i Američka pošta objavili su da istražuju šta se dogodilo.

Fentanil je droga koja je 50 puta jača od heroina i uzrokovala je do sada neviđen broj umrlih od predoziranja u SAD. Pokazalo se, međutim, da je rizik od umiranja kada su doze male - veoma nizak.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RADOST U ZOOLOŠKOM VRTU: Rođen okapi u zatočeništvu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu