OŠTRE KRITIKE NA RAČUN ZAPADA: "Uvodi sankcije Rusiji kao da se ceo svet slaže sa njima"

Novosti online

06. 11. 2023. u 12:53

ZAPAD želi da predstavi kao da je ceo svet pristao na sankcije koje su uvedene protiv Rusije, ali to nije tako, jer su ove restriktivne mere pogodan alat samo za zapadne zemlje, rekao je za italijansku "Korijera dela sera" indijski ministar spoljnih poslova Subramanjam Džaišankar.

ОШТРЕ КРИТИКЕ НА РАЧУН ЗАПАДА: Уводи санкције Русији као да се цео свет слаже са њима

FOTO: Tanjug/AP

- Ove sankcije su kontrolišući mehanizam, koji je na raspolaganju razvijenim ekonomijama, a koji se zasniva na mehanizmima, ovlašćenjima i instrumentima kreiranim tokom više godina. Razvijene ekonomije koriste ove kontrolišuće mehanizme kada im odgovara. Ne obraćaju se Ujedinjenim nacijama u potrazi za legitimitetom: oni to rade kada misle da su na tacni njihovi interesi. Naravno, koncept sankcija se u mnogim delovima sveta različito percipira. Ali ovo (to kako Zapad predstavlja svetu sankcije uvedene protiv Moskve) se radi kao da je ceo svet pristao na sankcije. To nije tačno - izjavio je šef indijske diplomatije. 

- U jednom trenutku strane će morati da sednu za sto i porazgovaraju - a Indija je, kako kaže, "uvek spremna da pruži ruku pomoći".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA NESTALIMA SE NASTAVLjA: Spasioci kopaju ruševine u Derni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)