"TO SE NI POD KOJIM USLOVIMA NE SME DOZVOLITI": Nebenzja o američkim udarima na teritoriju Sirije

Novosti online

30. 10. 2023. u 17:32

NEDAVNI američki udar na teritoriju Sirije narušava njen suverenitet i međunarodno pravo i preti eskalacijom u regionu, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

ТО СЕ НИ ПОД КОЈИМ УСЛОВИМА НЕ СМЕ ДОЗВОЛИТИ: Небензја о америчким ударима на територију Сирије

Foto: AP Photo/Richard Drew

- Snage Sjedinjenih Američkih Država su 26. oktobra izvele napad na dva cilja u oblasti grada Abu Kamala. U Vašingtonu su izjavili da je napad izveden u okviru realizacije takozvanog prava na samoodbranu u američkom stilu, hiljadama kilometara od teritorije samih Sjedinjenih Američkih Država. Ovakva nelegitimna dejstva Vašingtona nisu ništa drugo do grubo kršenje suvereniteta Sirije i normi međunarodnog prava - rekao je Nebenzja.

On je naglasio da u uslovima naglog zaoštravanja situacije u zoni palestinsko-izraelskog sukoba ovakva nasilna dejstva nose izuzetno opasne posledice, jer mogu da izazovu oružanu eskalaciju u čitavom regionu.

- To se ni pod kojim uslovima ne sme dozvoliti - zaključio je Nebenzja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!