IZRAEL DRONOM NAPAO HAMASOVO UPORIŠTE: Ubijeno desetine vojnika - Za jedan dan u pojasu Gaze izvedeno više od 600 napada

Tanjug

30. 10. 2023. u 08:00

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su kopnene operacije nastavljene na severu Pojasa Gaze i da je izraelska vojska tokom noći ubila desetine pripadnika Hamasa, preneo je "Tajms of Izrael".

ИЗРАЕЛ ДРОНОМ НАПАО ХАМАСОВО УПОРИШТЕ: Убијено десетине војника - За један дан у појасу Газе изведено више од 600 напада

Foto: Profimedia

IDF su navele da su kopnene snage "ubile teroriste koji su se zabarikidirali u zgradama u Pojasu Gaze i pokušali da napadnu izraelsku vojsku".

U jednom od okršaja, kopnene trupe su naložile vazdušnim snagama da izvrše napad dronom na Hamasovo uporište, i tada je ubijeno više od 20 militanata, saopštile su IDF.

Prilikom drugog okršaja, IDF ističe da je borbeni lovac napao pozicije za lansiranje protivtenkovskih navođenih raketa, kao i brojne Hamasove operativce koji su locirani u blizini univerziteta Al-Azhar u gradu Gaza.

Izraelska vojska saopštila je da je tokom prethodnog dana izvela napade na oko 600 Hamasovih meta u Pojasu Gaze, među kojima su skladišta oružja, municije, tajna skrovišta i uporišta.

BONUS VIDEO:

EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)