CENA ĆE BITI ASTRONOMSKA: Prodaje se auto kraljice Elizabete (VIDEO)

Novosti Onlajn

28. 10. 2023. u 12:25

ŽIVOT britanske kraljevske porodice intrigira ceo svet godinama unazad. Počev od unutrašnjih sukoba među članovima, pa sve do neverovatnih toaleta koje često ponesu žene iz ove porodice.

ЦЕНА ЋЕ БИТИ АСТРОНОМСКА: Продаје се ауто краљице Елизабете (ВИДЕО)

Foto: AP

Pažnju javnosti privukla je nesvakidšanja pojava u porodici, a to je auto. Ipak, nije to običan auto. U pitanju je Land Rover sa jedinstvenom istorijom, jer se u njemu vozila engleska kraljica Elizabeta II.

Ovaj autor je dizajnirala je kompanija Special Vehicle Operations specijalno za kraljicu. Iako je u pitanju model iz 2004. godine, ima modifikacije koje ne biste očekivali u standardnim Land Roverima.

Tako, svaka zadnja vrata imaju po dva prekidača za prozore tako da putnik može da ih kontroliše bez pomeranja. Takođe, tu su i ručke koje putnicima olakšavaju ulazak i izlazak iz automobila.

Automobil je lakiran u Epsom zelenu boju, a unutrašnjost je u “Sand Hide” nijansi, dok su sedišta zaštićena presvlakama a prtljažnik je modifikovan za pse, pa je tako kavezom odvojen od prednjeg dela.

Automobil je prvi put registrovan 2004. godine u Velikoj Britaniji, redovno je servisiran, a poslednji put u julu. Prešao je oko 180.000 kilometara, a pokreće ga 4,4-litarski motor koji je dovoljan za snagu od 282 KS.

Automobil će biti na aukciji od 11. novembra. A očekuje se da će biti prodat za neverovatnu sumu novca, gotovo astronomsku, kakva i priliči kraljevskoj porodici.

BONUS VIDEO: SEDAM DECENIJA NA TRONU - Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)