HERCOG TVRDI: Hamas planirao da u napadu koristi cijanid protiv izraelskih civila

Tanjug

22. 10. 2023. u 23:19

PREDSEDNIK Izraela Isak Hercog optužio je večeras Hamas da je tokom napada na jug Izraela 7. oktobra planirao da koristi cijanid protiv izraelskih civila.

ХЕРЦОГ ТВРДИ: Хамас планирао да у нападу користи цијанид против израелских цивила

Foto Tanjug/AP

On je novinarima Skaj njuza pokazao materijal izvučen iz USB drajva koji je, kako tvrdi, posedovao jedan od ubijenih militanata Hamasa u Izarelu.

Sadržaj na USB drajvu je navodno kopiran od terorističke Al Kaide, i na njemu je bilo, kako je rekao Hercog, "detaljnih instrukcija o načinu kako se pravi hemijsko oružje", uključujući i "precizna uputstva za pripremu uređaja za raspršivanje cijanidnih agenasa".

-Ovo je materijal koji je pronađen na opremi tela jednog od tih sadističkih zlikovaca. To je Al Kaidin materijal, zvanične Al Kaide. Kada imate posla sa Islamskom državom, Al Kaidom i Hamasom, evo sa čime imate posla. I u ovom materijalu su bile instrukcije kako napraviti hemijsko oružje, dodao je Hercog, preneo je Tajms of Izrael.

Hercog je obišao i porodice otetih, koje Hamas drži kao taoce, poručivši da Izrael čini sve da ih vrati nazad.

Oko 80 porodica je bilo prisutno na sastanku koji je trajao 90 minuta, a Hercog se pojavio sa suprugom Mihal, navodi Tajms of Izrael.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)