BLINKEN TRAŽI OD IZRAELA: Da osmisli strategiju ko će vladati Gazom posle Hamasa

Tanjug

22. 10. 2023. u 19:36

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da bi Izrael trebalo da osmisli strategiju ko će vladati Pojasom Gaze nakon što Izraelske odbrambene snage (IDF) uklone Hamas, navodeći "da je čuo od Izraelaca da oni apsolutno nemaju nameru da vladaju Gazom".

БЛИНКЕН ТРАЖИ ОД ИЗРАЕЛА: Да осмисли стратегију ко ће владати Газом после Хамаса

Foto: Tanjug/AP

-Postoje različite ideje o tome šta bi moglo da usledi, ali na svemu tome treba da se radi i na tome treba raditi čak i u trenutku kada se Izrael suočava sa direktnom pretnjom, rekao je Blinken za En-Bi-Si.

Upitan da prokomentariše kakva će biti strategija Izraela po pitanju toga ko će vladati Pojasom Gaze nakon završetka rata, Blinken je rekao da nije moguć povratak na status kvo.

-Hamas ne može da bude u poziciji da vlada Gazom i ponovi ono što je uradio. U isto vreme, ono što sam čuo od Izraelaca, oni apsolutno nemaju nameru da vladaju Gazom, rekao je američki državni sekretar, prenosi Tajms of Izrael.

On je pojasnio da "nešto mora da se uradi da se osigura da Hamas ne ponovi napad".

-Dakle, nešto mora da se uradi, ali da to ne znači da će Izrael vladati Gazom, što Izraelci i ne žele, niti nameravaju, rekao je Blinken.

Blinken je istakao i da SAD takođe nastavljaju da rade na evakuaciji američkih državljana koji pokušavaju da napuste Gazu, ali i da ih je "Hamas blokirao, pokazujući, još jednom totalno zaneramivanje civila i svakoga ko je ostao zaglavljen u Gazi".

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)