CNN TVRDI: SAD pritiska Izrael da pomeri početak kopnene invazije na Gazu

Tanjug

22. 10. 2023. u 18:10

AMERIČKA vlada izvršila je pritisak na Izrael da odloži kopnenu invaziju na sever Pojasa Gaze kako bi se oslobodilo još talaca, ali i kako bi mogla da stigne pomoć u Gazu, rekla su danas dva izvora upoznata sa situacijom.

ЦНН ТВРДИ: САД притиска Израел да помери почетак копнене инвазије на Газу

Foto Tanjug/AP

Oslobađanje dve Amerikanke u petak ukazuje na to da bi Hamas mogao da oslobodi više od 200 talaca koji su oteti nakon smrtonosnog upada na jug Izraela pre dve nedelje, preneo je CNN.

-Administracija je pritisla izraelske lidere da odlože kopnenu ofanzivu zbog napretka u oslobađanju talaca i potrebi da kamioni sa humanitarnom pomoći uđu u Gazu, rekla je osoba upoznata sa razgovorima.

Upitan u subotu, da li je sugerisao Izraelu da pomeri početak invazije, predsednik SAD Džozef Bajden rekao je kratko da "razgovara sa Izraelcima".

Katar, koji je posrednik za SAD i Izrael, predvodio je pregovore sa Hamasom o oslobađanju talaca otkako ih je Hamas oteo pre dve nedelje.

Prema diplomati upoznatim sa detaljima operacije, u pregovore ulaze i razgovori o dostavljanju neophodne pomoći Gazi i potrebi za privremenim prekidom vatre, kako bi zatvorenici izašli na slobodu.

Izrael, zasad, nije poslao signal da razmatra prekid vatre.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu