"NEMA INDICIJA DA JE NAPADAČ BIO DEO TERORISTIČKE MREŽE": Premijer Belgije otkrio nove detalje istrage dan nakon stravičnog napada

Tanjug

17. 10. 2023. u 17:51

BELGIJSKI premijer Aleksandar De Kru izjavio je danas da nema indicija da je muškarac koji je izvršio napad u ponedeljak uveče u Briselu bio deo šire terorističke mreže.

НЕМА ИНДИЦИЈА ДА ЈЕ НАПАДАЧ БИО ДЕО ТЕРОРИСТИЧКЕ МРЕЖЕ: Премијер Белгије открио нове детаље истраге дан након стравичног напада

Foto: EPA

- Za sada ne vidimo nikakve indikacije da je napadač bio deo šire terorističke mreže. Sada sve ukazuje da je taj čovek delovao potpuno sam - rekao je premijer u intervjuu za VRT News. 

On je naveo da je napadač, po nacionalnosti Tunišanin, poznat policiji, ali ne u vezi sa nasilnim ekstremizmom. 

- Istraga će pokazati da li je ovo ispravna procena... Čovek je aktivno otišao da traži Šveđane u Briselu, a onda je počinio zastrašujući i sumanut čin. Poslednjih godina videli smo širom Evrope da, nažalost, niko nije imun na ovu vrstu dela vukova samotnjaka - dodao je De Kru.

Na pitanje zašto je napadač još bio u Belgiji uprkos tome što mu je naređeno da napusti zemlju nakon što mu je odbijen zahtev za azil, De Kru je rekao da će to pitanje biti razmotreno na današanjem sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je najavio da će švedski premijer Ulf Kristeršon doći sutra u Brisel kako bi posetio mesto napada i odao počast nastradalima.

Poseta će pružiti priliku švedskom i belgijskom premijeru da „razmene informacije“, budući da je napadač boravio i u Švedskoj.  

 

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM - Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)