LAVROV SA VANG JIEM: Kina je spremna da sarađuje sa Rusijom u odbrani ciljeva i principa Povelje UN

Tanjug

16. 10. 2023. u 10:54

KINA je spremna da sarađuje sa Rusijom u odbrani ciljeva i principa Povelje UN i međunarodnog prava, izjavio je danas kineski šef diplomatije Vang Ji na sastanku sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

ЛАВРОВ СА ВАНГ ЈИЕМ: Кина је спремна да сарађује са Русијом у одбрани циљева и принципа Повеље УН

Foto Russian Foreign Ministry Press Service via AP/Jutjub/CNA

- Kina je spremna da sarađuje sa Rusijom u odbrani ciljeva i principa Povelje UN, kao i međunarodne nepristrasnosti i pravde - rekao je Vang, a prenosi Rojters. Njih dvojica su razgovarali o nizu globalnih pitanja, uključujući sukobe na Bliskom istoku, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Strane su održale temeljnu razmenu mišljenja o širokom spektru međunarodnih i regionalnih pitanja, uključujući pojačane tenzije na Bliskom istoku - navodi se u saopštenju, prenose mediji.

Jedna od tema njihovog razgovora bila je i bilateralna saradnja Kine i Rusije.

- Ministri spoljnih poslova dve zemlje izrazili su zadovoljstvo pozitivnom dinamikom rusko-kineske sveobuhvatne saradnje, detaljno su razgovarali o pitanjima bilateralne agende, uključujući kontakte na najvišem i najvišem nivou sa fokusom na pripremu učešća ruskog predsednika na trećem forumu Pojas i put, i saradnje Moskve i Pekinga u okviru Evroazijske ekonomske unije i kineske inicijative Pojas i put - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Vang i Lavrov su razgovarali i o „pitanjima vezanim za bezbednost u azijsko-pacifičkom regionu u pogledu potrebe da se održi stabilnost na Korejskom poluostrvu i spreči narušavanje bezbednosnog sistema, u čijem centru je Savez zemalja jugoistočne Azije”.

BONUS VIDEO: 

SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽENA AUTOMOBILOM SLETELA U REKU, DETE OSTALO ZAROBLJENO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Malenoj, nažalost, nije bilo spasa