SENATOR ŠUMER: Senat će hitno usvojiti paket vojne pomoći za Izrael

Tanjug

16. 10. 2023. u 00:11

LIDER većine u američkom Senatu, demokrata Čak Šumer rekao je danas da će Senat hitno usvojiti paket vojne pomoći za Izrael u ratu protiv Hamasa.

СЕНАТОР ШУМЕР: Сенат ће хитно усвојити пакет војне помоћи за Израел

Foto: Tanjug/AP

Šumer je tokom posete Izraelu istakao da su izraelski lideri jasno stavili do znanja da im je hitno potrebna pomoć, a posebno dodatni presretači za protivraketni odbrambeni sistem Gvozdena kupola, kao i precizna municija.

Šumer je rekao da je dvostranačka grupa senatora koji su posetili Izrael hitno prebačena u sklonište u Tel Avivu zbog raketnog napada Hamasa.

On je na društvenim mrežama postavio fotografiju na kojoj se vide on i republikanski senator Mit Romni iz američke države Jute u skloništu, preneo je AP,

-To vam pokazuje kroz šta Izraelci moraju da prođu. Moramo pružiti Izraelu potrebnu podršku da se odbrani, napisao je Šumer na platformi X (Tviter).

Šumer, kako navodi AP, najviši jevrejski izabrani zvaničnik u SAD, otputovao je u Izrael da bi pokazao podršku toj zemlji uoči očekivanog zahteva američkog predsednika Džozefa Bajdena da Kongres odobri ratno finansiranje Izraela, kao i Ukrajine.

Američki državni sekretar Entoni Blinken ponovo će sutra posetiti Izrael i sastati se sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i drugim izraelskim zvaničnicima, saopštio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Blinken je danas boravio u Kairu u okviru posete Bliskom istoku, nakon napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra, prenosi Si-En-En.

Blinken je posetio Izrael u četvrtak, a potom je boravio u Jordanu, Kataru, Bahreinu, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)