UPOZORENJE IZRELSKE VOJSKE: Ne približavajte se granici s Libanom

Tanjug

15. 10. 2023. u 11:09

IZRAELSKA vojska jutros je naredila civilima da se ne približavaju na udaljenost manju od četiri kilometra granici između Izraela i Libana, koja je na snazi od 2000. godine.

УПОЗОРЕЊЕ ИЗРЕЛСКЕ ВОЈСКЕ: Не приближавајте се граници с Либаном

FOTO: Tanjug/AP

- Izraelske odbrambene snage (IDF) naglašavaju da je ulazak u to područje strogo zabranjen i traži od javnosti oprez i da se ne ulazi u to područje - navodi se u saopštenju vojske, kako prenosi Tajms of Izrael.

Stanovništvu u zoni do dva kilometra od granice s Libanom naređeno je da ostanu blizu skloništa do daljeg.

To naređenje usledilo je posle napada libanske terorističke grupe Hezbolah i palestinskih militantnih frakcija na izraelsku teritoriju.

Izraelska vojska objavila je danas novi, tročasovni vremenski okvir za civile na severu Gaze da krenu prema jugu tog područja.

Vojska je saopštila i da je ubijen jedan palestinski terorista u kibucu Nir Am na jugu Izraela, blizu granice s Pojasom Gaze.

Prema navodima IDF-a, naoružanog čoveka su identifikovali stanovnici kibuca, posle čega su tamo upućeni tenkovi i pešadija i u razmeni vatre on je ubijen.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu