TEŠKE OPTUŽBE IZ IZRAELA NA RAČUN IRANA: "Žele da otvore drugi ratni front, šalju oružje u Siriju"

Novosti online

15. 10. 2023. u 08:15

VISOKI izraelski zvaničnik optužio je Iran da pokušava da otvori drugi ratni front raspoređivanjem oružja u Siriji i njegovim slanjem kroz tu zemlju koja se nalazi severno od Izraela.

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ ИЗ ИЗРАЕЛА НА РАЧУН ИРАНА: Желе да отворе други ратни фронт, шаљу оружје у Сирију

Foto: Profimedia/Ilustracija

To je objavio Skaj njuz, koji navodi da je optužba stigla u trenutku pojačanih priprema Izraela za kontraofanzivu na jugu, u Pojasu Gaze.

Navodi se da je na post objavljen na društvenoj mreži X (bivši Tviter) koji je izneo takav scenario odgovorio Džošua Zarka, šef odeljenja za strateška pitanja Ministarstva spoljnih poslova Izraela.

- Oni (Iran) to rade - glasio je odgovor Zarke.

Britanska televizija podseća da je prošle nedelje Sirija optužila Izrael za izvođenje vazdušnih napada na aerodrome u Damasku i Alepu.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, objavila je da je u subotu izvršen vazdušni udar na pistu međunarodnog aerodroma u Alepu.

Navedeno je da se zo desilo nekoliko sati pošto je pista popravljena zbog prethodnog sličnog napada izvedenog u četvrtak, prenosi Kurir.

Izraelska vojska nije potvrdila da je izvela napad na taj aerodrom, ali je saopštila da je gađala mete u Siriji kao odgovor na vazdušne sirene koje su se oglasile u dva sela u severnom delu Izraela i na Golanskoj visoravni.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini