EVAKUISANA I ŽELEZNIČKA STANICA U PARIZU: Otkrivena boca sa azotnim oksidom u Gar de Lionu

Novosti Onlajn

14. 10. 2023. u 20:03

NAKON Luvra i Versajske palate, danas je evakuisana i železnička stanica Gar de Lion u Parizu, nakon što je otkrivena boca sa azotnim oksidom.

ЕВАКУИСАНА И ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА У ПАРИЗУ: Откривена боца са азотним оксидом у Гар де Лиону

Foto: Unsplash

Iz policije navode da je reč o uobičajenoj intervenciji, prenose mediji.

Ranije danas je evakuisan Versajski dvorac u Parizu evakuisan je zbog dojave o bombi, nakon što je stigla anonimna dojava o bombi na sajt moncomissariat.fr, a dvorac će biti zatvoren do kraja dana.

Nešto ranije u toku dana, i čuveni muzej Luvr zatvoren je zbog pretnje bombom, prenela je francuska TV BFM, pozivajući se na izvore iz policije.

Policija je brzo stigla na lice mesta, oko podneva, a posetioci su hitno morali da napuste zgradu.

Informaciju o zatvaranju Luvra objavila je i uprava muzeja na platformi X (Tviter), pa će muzej ostati zatvoren do kraja dana.

- Iz bezbednosnih razloga, Luvr je zatvoren za danas. Posetiocima koji su kupili karte biće nadoknađeni troškovi - istakli su iz Luvra.

Francuska je od petka uveče podigla nivo bezbednosti na najviši stepen, nakon ubistva učitelja Dominika Bernara, koga je nasmrt izbo mladić ispred gimnazije u Arasu. U tom incidentu, još tri osobe su teško povređene, uključujući napadača.

Ovaj čin je u Francuskoj proglašen "islamskim terorizmom", a predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se pojačale bezbednosne patrole u zemlji.

Svih 7.000 vojnika će biti raspoređeni po zemlji do ponedeljeka uveče, a ako treba i posle tog perioda, precizirali su iz Jelisejske palate.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen rekao je u petak da je napad u Arasu povezan sa događajima na Bliskom istoku, gde Izrael vodi vojnu ofanzivu protiv Hamasa, palestinske militantne organizacije, koja je prošle subote izvršila napade na Izrael.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: HONG KONG POTOPLjEN: Najveće padavine u poslednjih 140 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)