"UMREĆEŠ": Turski ministar uputio jezive pretnje izraelskom lideru (FOTO)

Novosti online

12. 10. 2023. u 09:15

ZAMENIK turskog ministra obrazovanja Nazif Jilmaz objavio je na Tviteru da će premijer Benjamin Netanjahu “umreti“.

УМРЕЋЕШ: Турски министар упутио језиве претње израелском лидеру (ФОТО)

Foto: AP Photo/Oded Balilty

- Jednog dana upucaće i vas. Umrećeš - tvitovao je Jilmaz u odgovoru na video koji je Netanjahu objavio o izraelskim vazdušnim napadima na Gazu.

Trebalo je da Netanjahu poseti Tursku u narednim mesecima, nakon što je odložio putovanje u julu jer mu je ugrađen pejsmejker, preneo je "Tajms ofv Izrael". Prošlog meseca se Erdogan sastao sa Netanjahuom u Njujorku na prvom ikad poznatom sastanku između dvojice lidera.

Odnosi između Izraela i Turske su otoplili prošle godine nakon godina animoziteta između lidera dve zemlje, zbog turske podrške Hamasu, navodi list.

"Turska vodi pregovore o oslobađanju talaca"

Neimenovani visoki turski zvaničnik rekao je danas da njegova zemlja, koja je tokom istorija imala kontakte sa Hamasom, vodi pregovore s ciljem da se oslobode civili koje drži ta palestinska militantna organizacija.

- Turska vodi pregovore u vezi sa civilima koje drži Hamas. Po naređenju predsednika (Redžepa) Tajipa Erdogana, relevantne institucije su angažovane u tom procesu - rekao je neimenovani turski zvaničnik, ne navodeći više detalja.

Peti dan krvavih obračuna na Bliskom istoku odneo je više od 2.300 života. Kako navode zvaničnici Izraela i Palestine, u Izraelu je ubijeno više 1.200 ljudi, a broj mrtvih Palestinaca veći je od 1.100. Ranjenih sa obe strane fronta je više od 5.000. Danas je otpočeo šesti dan vojnih operacija izraelskih vojnih snaga i Hamasa, a u rat je uključena i paravojna formacija Libana Hezbolah, koja je na strani Hamasa.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana