POGLEDAJTE JEZIVE SATELITSKE SNIMKE IZ GAZE - OSTAO SAMO PEPEO: Zgrade sravnjene sa zemljom nakon granatiranja Izraela (FOTO/VIDEO)

Novosti Onlajn

11. 10. 2023. u 09:53

IZRAELSKA vojska izvela je niz vazdušnih napada na ciljeve u Pojasu Gaze koji su navodno povezani sa Hamasom u znak odmazde za krvavi napad na Izrael. Prema poslednjim informacijama, u Gazi je do sada ubijeno 900 ljudi.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈЕЗИВЕ САТЕЛИТСКЕ СНИМКЕ ИЗ ГАЗЕ - ОСТАО САМО ПЕПЕО: Зграде сравњене са земљом након гранатирања Израела (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/BenDoBrown

UN kažu da postoje "jasni dokazi" da su ratni zločini počinjeni i u Gazi i u Izraelu.

- Izrael ima pravo da se brani od napada Hamasa, ali to mora učiniti u skladu sa međunarodnim pravom - izjavio je u utorak visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj.

- Kolektivno kažnjavanje svih Palestinaca je nepravedno i neproduktivno. To je protiv naših interesa i interesa mira - rekao je Borelj nakon neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU u Muskatu u Omanu.

- Nisu svi Palestinci teroristi. Izraelski udari naneli su značajnu štetu na desetinama stambenih zgrada, kancelarijama telekomunikacionih kompanija i zgradama fakulteta Islamskog univerziteta u Gazi - piše Gardijan.

Zastrašujuće eksplozije potresle su područje u ponedeljak uveče. Deca su vrištala i niko nije mogao da spava. Bila je to noć koju stanovnici Rimala, najbogatijeg i obično najtišeg kvarta grada Gaze, neće uskoro zaboraviti. Kako je u utorak svanulo, intenzitet napada je splasnuo i ljudi su otkrili razmere razaranja. Infrastruktura okruga je ozbiljno oštećena, a većina puteva koji vode ka njemu je odsečena.

Izgledalo je kao da je bio zemljotres. Svuda je bilo ruševina, polomljenog stakla i oborenih žica. Devastacija je bila tolika da su neke zgrade bile neprepoznatljive. U međuvremenu su stigli Maksar satelitski snimci koji pokazuju razaranja koja je pojas Gaze pretrpeo nakon izraelske odmazde.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)