ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA KA LIBANU: IDF šalje trupe, naređena evakuacija gradova uz granicu

Novosti online

08. 10. 2023. u 17:48

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galan naredio je pripreme za evakuaciju naselja u blizini granice zemlje sa Libanom usred eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, objavio je izraelski list „Haarec“.

ЗАОШТРАВА СЕ СИТУАЦИЈА КА ЛИБАНУ: ИДФ шаље трупе, наређена евакуација градова уз границу

Foto Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) su u nedelju ujutro najavile udare na područje Libana kao odgovor na granatiranje. Libanski pokret Hezbolah preuzeo je odgovornost za granatiranje tri položaja izraelske vojske.

Izraelska vojska saopštila je danas da izvodi artiljerijske udare na mete u Libanu, nakon što je, kako su saopštili, sa teritorije te zemlje u pravcu Izraela ispaljeno više minobacačkih granata.

Projektili su pali na prostor sporne Golanske visoravni, a trenutno nema informacija o povređenima i o materijalnoj šteti, prenose izraelski mediji.

Foto Tanjug/AP

HEZBOLAH UPOZORIO IZRAEL I SAD

Hašem Safi al Din, šef izvršnog komiteta Hezbolaha, upozorio je SAD i Izrael, navodeći da je ugrožavanje islamskih svetih mesta i „prelazak svih linija“, doveo do akcije Hamasa pod nazivom „Al Aksa poplava“.

-Cela islamska nacija će se pridružiti toj poplavi ukoliko oni nastave svoje gluposti, kazao je on.

Foto Tanjug/AP

Militantna grupa Hamas u subotu je pokrenula napade na Izrael u kojima je stradalo najmanje 600 osoba, a više od 2.000 je povređeno, nakon čega su izraelske odbrambene snage započele udare na Pojas Gaze.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja u Gazi, navelo je na Fejsbuku da je broj nastradalih Palestinaca porastao na 370, a da ih je oko 2.200 povređeno.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)