"NATO STRUČNJACI, SAD STE LEGITIMNA META" Medvedev najavio osvetu Nemačkoj nakon poruke o "taurusu"

Novosti onlajn

01. 10. 2023. u 15:42

RUKOVODTSVO zapadnih zemalja gura Rusiju u treći svetski rat, ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev i poručio da bi fabrike koje proizvode rakete "taurus" u Nemačkoj mogle da postanu legitimna meta za rusku vojsku.

НАТО СТРУЧЊАЦИ, САД СТЕ ЛЕГИТИМНА МЕТА Медведев најавио освету Немачкој након поруке о таурусу

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

- Broj idiota na vodećim pozicijama u zemljama NATO raste - ističe Medvedev aludirajući na reči predsednice Odbora za odbranu nemačkog Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman.

Ona je dan ranije poručila da na osnovu međunarodnog prava Ukrajina ima pravo da gađa vojne mete na teritoriji Rusije nemačkim raketama "taurus".

- U tom slučaju su i udari na nemačke fabrike u kojima se proizvode te rakete potpuno u saglasnosti sa međunarodnim pravom - zaključio je Medvedev.

Pored nemačke ministarke, Medvedev je izdvojio još jednog, po njegovim rečima, "glupana" - "novopečenog kretena", tj. novog britanskog ministra odbrane Granta Šapsa, koji je odlučio da obuku ukrajinskih vojnika prebaci na samu teritoriju Ukrajine.

- Drugim rečima, da svoje instruktore učini legitimnima metama za naše Oružane snage, pritom, dobro znajući, da će biti uništeni. I to ne kao plaćenici, već upravo kao britanski NATO stručnjaci - napisao je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, "ovi glupani sa Zapada sve jednako guraju Rusiju u treći svetski".

(Alo)

BONUS VIDEO: 

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave