SUKOB OKO MARINE ABRAMOVIČ: Nakon poziva Zelenskog umetnici, oglasila se Zaharova

Novosti online

26. 09. 2023. u 17:28

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je umetnicu pozvao Marinu Abramović da bude ambasadorka Ukrajine. Na ovaj poziv odgovorila je Marija Zaharova.

СУКОБ ОКО МАРИНЕ АБРАМОВИЧ: Након позива Зеленског уметници, огласила се Захарова

Foto: EPA

Zaharova je na svom Telegram kanalu napala Marinu Abramovič rekavši da je „pola sveta“ optužuje Abramovič da je „satanista“.

- Ona periodično održava rituale na kojima se koristi svinjska krv i poziva političare da učestvuju u njima - istakla je Zaharova. Kako je precizirala, umetnica umesto četkice koristi svoje telo, a glavno sredstvo umetničkog izražavanja kod Marine Abramovič je fizička bol.

- Ali, ni to čak nije najužasnije, već činjenica da bilo da je istina ili dezinformacija, takve vesti svetska zajednica doživljava potpuno normalno. Kao što su donedavno u baltičkim zemljama i u Ukrajini doživljavani ‘veterani’ SS jedinica. Svetska zajednica je od zapadnih medija navikla na ovakvu ‘novu normalnost’ - zaključila je Zaharova.

Prethodno, britanski Telegraf objavio je da je Marina Abramovič izjavila u intervjuu za Muzej moderne umetnosti u Šangaju da ju je Zelenski pozvao da bude ambasador Ukrajine kako bi pomogla pogođenoj deci u Ukrajini u obnavljanju škola i sl.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!