KIM SPREMA NASLEDNICU: Posle lidera iz Pjongjanga njegova ćerka

I.S.

25. 09. 2023. u 11:40

POSETA severnokorejskog lidera Kim Džong Una (40) Rusiji izazvala je planetarnu pažnju, kao i svaki njegov izlazak iz zemlje koji se dešava, kako bi šaljivdžije rekle, "svake prestupne godine".

КИМ СПРЕМА НАСЛЕДНИЦУ: После лидера из Пјонгјанга његова ћерка

Foto: Tanjug/AP photo

Poseban efekat je revolt SAD, posle zajedničke konstatacije Kimovog domaćina Vladimira Putina i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga da neće više uvoditi sankcije Severnoj Koreji.

Dok se na međunarodnom političkom parketu koplja lome oko Kima, na unutrašnjem planu, uveliko traju pripreme za naslednika, a to će biti, po svemu sudeći ćerka Ju Ae, koja provodi vreme plivajući, skijajući se i jašući konje. Ne zna se zvanično koliko joj je godina, ali se veruje da ih ima deset.

Ju Ae ima starijeg brata (13) i još jednog mlađeg brata, ili sestru. Kim je, navodno, veoma srećan što mu ćerka, koja se školuje od kuće i nije pohađala nijednu državnu školu u zemlji, tako dobro jaše. Najstarije Kimovo dete, po podacima Nacionalne obaveštajne službe Južne Koreje, ima mentalne i fizičke probleme, pa se ne pojavljuje u javnosti. Mlađa Kimova sestra, Kim Jo Džong, uživa njegovo veliko poverenje i blizak mu je saveznik, što joj daje veliku moć.

Kim, treći vladar Severne Koreje, na vlast je došao 2011, posle smrti oca, Kim Džong Ila, koji ga je već sa osam godina predstavio narodu kao naslednika na državnom kormilu. Toj odluci prethodilo je hapšenje najstarijeg sina Kim Džong Nama, pri pokušaju da uđe u Japan sa lažnim dokumentima. Njihov deda, osnivač "dinastije" Kim Il Sung, vladao je od 1972. do 1994. godine.

BONUS VIDEO - RETKI SNIMCI: Pogledajte Severnu Koreju, zemlju iza "gvozdene zavese"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)