MARIN LE PEN VODI U PREDSEDNIČKOJ TRCI: Na čelu, kad bi danas bili izbori...

LIDERKA francuske krajnje desnice i predsednica poslaničke grupe "Nacionalnog okupljanja" u skupštini Marin Le Pen ima najviše izgleda da osvoji prvi krug predsedničkih izbora, kada bi se oni danas održali, a ima i velike izglede za konačnu pobedu.

МАРИН ЛЕ ПЕН ВОДИ У ПРЕДСЕДНИЧКОЈ ТРЦИ: На челу, кад би данас били избори...

Foto: Goran Čvorović

To je rezultat najnovijih istraživanja javnog mnjenja u ovoj zemlji.

Imidž Le Penove se sve više popravlja. Ona bi, tako, osvojila između 30 i 33 odsto glasova u prvom krugu, a u slučaju da klasičnu desnicu predstavlja bivši premijer Eduar Filip, on bi bio drugi sa svega 22 odsto. Kada bi to bio ministar Brino Le Mer, drugi bi bio krajnji levičar Žan Lik Melanšon sa nešto preko 16 odsto, a Le Mer treći sa 16.

Čak 48 odsto ispitanika smatra da Le Penova ima neophodne kvalitete da bi bila predsednica, a 47 odsto misli da je sposobna da okupi Francuze. Takođe, 50 odsto smatra da ima kapacitet da sprovede reforme. Čak 61 odsto ima stav da bi mogla da na kraju i pobedi na izborima.

Jedini kome se daju izgledi da pobedi Marin Le Pen je Eduar Filip sa 58 odsto, dok su ostali političari daleko ispod, prvi na svega 32 odsto. Krajnji levičar Žan Lik Melanšon dobio je samo 27 odsto poverenja.

Sledeći izbori u Francuskoj biće održani 2027. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)