"VOJNA UMETNOST SVETSKE KLASE": Kinezi zadivljeni ovim ruskim oružjem

Informer

14. 09. 2023. u 10:00

KINESKI vojni stručnjaci visoko cene ruski hipersonični raketni sistem „kinžal“ i njegov uspeh u zoni „specijalnih operacija“.

ВОЈНА УМЕТНОСТ СВЕТСКЕ КЛАСЕ: Кинези задивљени овим руским оружјем

Foto: Profimedia

- Rusija je razvila novu generaciju superoružja, da bi zaobišla američku protivvazdušnu odbranu. „Kinžal“ je privukao pažnju celog sveta svojom izuzetno velikom brzinom - navodi se u članku.

Kako je naveo autor materijala, u zoni „specijalne operacije“ ove rakete su pokazale moć sa kojom se niko ranije nije susreo, i predstavljaju ozbiljnu pretnju za Ukrajinu.

- Postojeći sistemi protivvazdušne odbrane jednostavno ne mogu da presretnu „kinžale“. Ovo je zaista dostignuće vojne umetnosti svetske klase - rezimirao je on.

U maju su ruske trupe sa kinžalima pogodile protivvazdušni raketni sistem „patriot“ u Kijevu. Američka protivvazdušna odbrana nije uspela da ih presretne. Kako je primetio ruski potpredsednik vlade Denis Manturov, samo domaći PVO sistemi su sposobni da unište rakete ovog tipa.

Sredinom avgusta, generalni direktor „Rosteka“ Sergej Čemezov rekao je da je državna korporacija povećala proizvodnju svih vrsta vojnih proizvoda, koji se masovno koriste u zoni „specijalnih operacija“.

Reč je o topovskoj i raketnoj artiljeriji, oklopnim vozilima, transportnim helikopterima i borbenim avionima, teškim sistemima za bacanje plamena, malokalibarskom naoružanju, svim vrstama municije, tenkovima BPM-3, BTR-MDM, T-90M proriv, raketnim sistemima „iskander“, hipersoničnim raketnim sistemima, helikopterima Ka-52, Mi-28, avionima Su-57 i Su-35, kao i dronovima „lancet“.

(Informer)

BONUS VIDEO:

RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024