"JEDINI USLOV SA KOJIM ĆE SE SUOČITI POBUNJENICI..." Ministar spoljnih poslova Nigera kategoričan o rešenju situacije u toj zemlji

Srna

01. 09. 2023. u 12:32

SPORAZUM sa pobunjenicima u Nigeru biće postignut samo ako i kada oni pristanu da predaju vlast, izjavio je ministar spoljnih poslova te afričke zemlje Hasumi Masaudu.

ЈЕДИНИ УСЛОВ СА КОЈИМ ЋЕ СЕ СУОЧИТИ ПОБУЊЕНИЦИ... Министар спољних послова Нигера категоричан о решењу ситуације у тој земљи

Tanjug

 - Oni moraju da se odreknu vlasti i vrate predsednika /Muhameda/ Bazuma. Ne očekuje se rešenje bez vraćanja Bazuma na mesto predsednika. Jedini uslov sa kojim će se suočiti pobunjenici jeste da odustanu - rekao je Masaudu u intervjuu za španski list "Pais".

On je napomenuo da će nakon sankcija Ekonomske zajednice zapadnoafričkih zemalja uslediti vojna intervencija ako zaverenici ne pristanu da se odreknu vlasti.

Prema njegovim rečima, čim se pobunjenici odreknu prava na vlast, Vlada Nigera će biti spremna da razgovara o njihovoj sudbini.

Podsećamo, grupa vojnih oficira predsedničke garde pobunila se u Nigeru krajem jula i svrgnula sa vlasti Bazuma. Pobunjenici su formirali Nacionalni savet za čuvanje otadžbine na čelu sa komandantom Abdurahmanom Čijanijem. Ekonomska zajednica zapadnoafričkih zemalja uvela je sankcije pobunjenicima i zapretila vojnom silom ukoliko ne oslobode Bazuma, koji je smešten u kućni pritvor.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U “VATIKANU” Papa se obraća vernicima: Nismo sami na životnom putu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)