NOVE INFORMACIJE O BIVŠEM PREMIJERU PAKISTANA: Suspendovana presuda Kanu za korupciju, ali ostaje u zatvoru

Tanjug

29. 08. 2023. u 16:57

PAKISTANSKI sud suspendovao je danas presudu bivšem premijeru Imranu kanu za korupciju, ali on neće biti pušten na slobodu, jer mu je sud odredio pritvor u drugom predmetu, izjavili su njegovi advokati.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О БИВШЕМ ПРЕМИЈЕРУ ПАКИСТАНА: Суспендована пресуда Кану за корупцију, али остаје у затвору

Foto: Tanjug

Advokat bivšeg premijera Šoaib Šahin rekao je novinarima ispred sudnice da je sud naložio Kanovo puštanje uz kauciju, ali da on neće biti pušten, jer je u pritvoru u najmanje jednom odvojeno slučaju zbog optužbi za odavanje državne tajne. 

Prema nalogu u koji je Rojters imao uvid, Specijalni sud u Islamabadu naložio je zatvorskim vlastima da Kana zadrži u sudskom pritvoru i izvede ga pred sudu u sredu.

Kan (70) našao se u centru politička previranja u Pakistanu nakon što mu je u aprilu 2022. izglasano nepoverenje u parlamentu.

Zatvoren je 5. avgusta nakon što je osuđen na tri godine zatvora zbog nezakonite prodaje državnih poklona, koje je dobio tokom premijerskog mandata od 2018. do 2022, a pakistanska izborna komisija takođe mu je zabranila učešće na izborima u narednih pet godina.

Kanov pravni tim je uložio žalbu, tvrdeći da je osuđen bez prava na odbranu.

Zvaničnik Federalne istražne agencije (FIA), koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da je Kan je optužen za objavljivanje sadržaja poverljive depeše koju je poslao pakistanski ambasador u SAD i njeno korišćenje za političku dobit. 

Kanov glavni pomoćnik, bivši ministar inostranih poslova Šah Mahmud Kureši, već je uhapšen u istom slučaju. 

Kan tvrdi da depeša dokazuje da je njegovo uklanjanje bilo na zahtev SAD, koje su, kako je rekao, pritiskale pakistansku vojsku da sruši njegovu vladu, jer je posetio Rusiju neposredno pre njenog napada na Ukrajinu. 

Njegove navode demantovali su i SAD i pakistanska vojska. 

BONUS VIDEO: POŽARI U GRČKOJ SE NE SMIRUJU - Borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!