JOŠ UVEK NIJE POTVRDIO HOĆE LI BITI PREDSEDNIČKI KANDIDAT: Darmanin organizovao prvi miting u Francuskoj

Tanjug

27. 08. 2023. u 21:48

FRANCUSKI ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin organizovao je u danas svoj prvi miting obraćanjem glasačima iz radničke klase, iako još nije obznanio predsedničke ambicije, u okviru onoga što politički protivnici i francuski analitičari vide kao početak trke za naslednika predsednika Emanuela Makrona.

ЈОШ УВЕК НИЈЕ ПОТВРДИО ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ: Дарманин организовао први митинг у Француској

FOTO: Tanjug/AP

- S pravom ili ne, radnička klasa u našoj zemlji se ne oseća dobro viđenom i predstavljenom. Osećaju se kao da ne znače mnogo i da su meta ironije, pa čak i podsmeha. Rešenje nije samo tehnički odgovor. Političar mora biti spreman da sluša - rekao je Darmanin (40) u svojoj izbornoj jedinici u gradu Turkuan na severu zemlje, gde, kako navodi Rojters, većinu glasača čine radnici.

Ustav zabranjuje Makronu da se kandiduje za treći mandat, a potencijalni kandidati u taboru desnog centra, uključujući Darmanina, ali i bivšeg premijera Eduara Filipa i ministra finansija Bruna Le Mera, već se pirpremaju za izbore 2027. godine.

Lider krajnje levice Žan-Lik Melanšon je na svom profilu na mreži X naveo da je u Turkuanu započela ''post-Makronova era'', a lider desničarske Republikanske stranke Erik Sioti naveo je da ''pre nego što se razmišlja o nasleđivanju, treba misliti i o vladanju''.

BONUS VIDEO: NOVOSTI U “VATIKANU” Papa se obraća vernicima: Nismo sami na životnom putu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja